Zoekactie in Rijnsweerd

Zondagochtend 31 juli. Een van onze medewerkers ontvangt een melding van de beveiliging van  ASR op de Archimedeslaan, inzake een loslopende hond Een kwartier later is hij  ter plaatse. De hond is al even niet meer gespot.  Men heeft de hond ‘s morgens vroeg al een keer gezien, kort daarvoor is er ook een auto gesignaleerd. Er is dus het vermoeden, dat de hond uit de auto is gezet. Hopelijk staat er iets op camera. Dat kan echter niet eerder dan maandagochtend worden bekeken.

Op weg naar de controlekamer laat de hond zich zien bij de ingang van het gebouw,  maar verdwijnt weer. Een zoektocht wordt in gang gezet, De beveiliging kijkt via de camera’s.  Na tien minuten verschijnt de hond weer. Het dier blijft echter op afstand. Een voorzichtige poging haar te lokken heeft geen resultaat. Ze begint te blaffen op twintig meter afstand, draait zich om, loopt weer weg en verdwijnt.

Kort hierop meldt een beveiligingsbeambte van G4S dat de hond is waargenomen. Het dier is Park Bloeyendael ingelopen. Zij assisteren met de zoektocht, gezamenlijk wordt het park systematisch doorzocht. Na een uur wordt de zoektocht gestaakt. Kort hierna laat de hond zich weer zien maar neemt wederom de benen.  Even later sluit ook de politie zich aan bij de zoektocht.

Door een spoedmelding wordt onze medewerker weggeroepen.  De politie speurt fanatiek verder. Een uur later ontvangen we het bericht  dat het dier is gevangen: ze is een schuur ingelopen. De bewoners daar hebben zich over de hond ontfermd, het blijkt een schat van een dame. Ze is  erg mager, en, goed te zien, ook nog zogend. Er moeten dus ook pups zijn.

Gelukkig is ze gechipt. De politie neemt contact op met de eigenaar.

Wat blijkt? De hond is vier jaar geleden als pup door hem verkocht. De naam van de nieuwe eigenaar is hem onbekend. Een van de politiemensen loopt vervolgens met de hond terug naar de plek waar ze het eerst is gezien om te zoeken naar mogelijk aanwezige pups. Iemand heeft haar waarschijnlijk met pups de Utrechtseweg over zien steken. Na een zoektocht van ruim een uur is nog steeds niets gevonden. Ook de hond heeft er genoeg van. Vermoeid als zij is wil ze niet verder en gaat liggen. Ter controle brengen wij haar naar een dierenarts voordat ze in het asiel wordt ondergebracht  De hond is gezond, ook al is ze erg mager.

Halverwege de avond  is onze medewerker teruggegaan  om de zoektocht gedurende enkele uren voort te zetten, helaas zonder resultaat. De vraag die blijft: hoe betrouwbaar was de melding van de ooggetuige?

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *