Aangelijnd en tóch aangereden

Tijdens de avonddienst ontvangen we een alarmerend telefoontje van een politieagente. Het bizarre verhaal van een meegesleurde hond in Zuilen is kort uitgelegd, als we in de ambulance stappen om naar de plek van het ongeval te gaan. Gelukkig zijn we dichtbij. Onderweg worden we nogmaals gebeld door de politieagente die inmiddels de situatie beter in beeld heeft en ze vertelt ons het volgende: “In de achtervolging van een dief op een scooter is de aangelijnde hond meer dan 100 meter meegesleurd. Het baasje had de lijn nog vast en heeft schaafwonden aan zijn handen. De hond leeft nog, maar is er slecht aan toe”.

Aangekomen op de plaats van het ongeval treffen we twee politiewagens, een ‘gewone’ ambulance en een motoragent, dit alles omringd door een groot aantal omstanders.

De Jack Russell is onder een geparkeerde auto beland, waar hij wordt vastgehouden door twee dames. Onze eerste indruk is dat de hond een paar flinke klappen heeft gehad: diverse schaafwonden en een kapotte neus maken het geen mooi gezicht. Het is duidelijk dat hij zo snel mogelijk naar een dierenarts moet. We geven aan dat we naar dierenkliniek Vossegat gaan. De politieagent twijfelt geen seconde en wijst naar de gereedstaande motoragent: “volg hem maar!”.

Onderweg is de hond een stuk alerter geworden.  Het onderzoek van de dierenarts wijst uit dat er zorgen zijn over de longen en de blaas.  Er wordt een foto gemaakt. Helaas geeft die in eerste instantie niet echt uitsluitsel over de verwondingen. Toch is de dierenarts gematigd positief.  Na de nodige antibiotica en pijnstilling krijgt de bazin een aantal instructies en mag de hond mee naar huis. De eerste 24 uur zijn kritisch. Veranderingen in zijn gedrag zijn van belang. De volgende ochtend moet de eigenaar zich weer melden bij de dierenarts voor vervolgonderzoek. Als we de vrouw thuis afzetten, controleren we nog even of ze de instructies ondanks de spanning heeft begrepen.

De volgende dag bereikt ons het bericht dat de hond een klaplong heeft, maar dat het naar omstandigheden goed met hem gaat. Gelukkig zijn de dieven die het ongeval hebben veroorzaakt in de kraag gegrepen door de politie .

26-08-2011

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *